Hoe maak ik een reservering voor de ÖBB Nightjet?

Tip: boek via de Treinreiswinkel App  
  • Boek alle reserveringen bij je treinpas direct in de Treinreiswinkel App
  • Lastminute boeken mogelijk
  • E-tickets met QR code direct beschikbaar in de app
  • Geen boekingskosten
  • Bekijk hieronder welke reserveringen mogelijk zijn 

Als u met de Nightjet wilt reizen is een reservering verplicht. Deze kan u gemakkelijk boeken via onze website. Het is zeer aan te bevelen om de reservering ruim op tijd te boeken, zeker voor de Nightjets vanuit Nederland. Deze kunnen rond de Wintersportperiode en tijdens de Zomervakantie snel volgeboekt zijn. Er zijn op de Nightjet meerdere mogelijkheden om te reizen. Alle info daarover zie: Slaapaccommodaties in de ÖBB Nightjet

Reservering bij het boeken van een ticket

Als u een los ticket boekt is automatisch de optie "Zitplaats (Coupé 6p)" geselecteerd. Dit is de goedkoopste opties op de Nightjet.

U kan naast deze optie, Zitplaats (Coupé 6p), op het pijltje drukken, en dan kan u alles opties zien die op dat moment nog beschikbaar zijn. Wanneer alles nog beschikbaar is ziet u allerlei opties verschijnen, tegen verschillende prijzen. Let op: Deze prijzen kunnen soms wat schommelen! Dit wordt beïnvloed door vraag en aanbod.

Hoe boek is reserveringen via de internationale treinplanner?

1. Kies voor "Reserveringen" in de zoekbalk 

2. Kies uw route, in het voorbeeld Wien Hbf - Amsterdam Centraal

3. Zoek de vertrektijd op. U kunt de planner dan naar een verbinding laten zoeken na 18:00 uur. Dit geldt voor alle verbindingen van de ÖBB Nightjet. Daarna kunt u de gewenste accommodaties selecteren. Dit werkt hetzelfde als bij een ticket. In onderstaand voorbeeld is er een bed geboekt in een slaapcoupé voor 3 personen.

4. U kunt de reservering afrekenen in het winkelmandje, op de zelfde manier als waarop u ook tickets kunt boeken. Na betaling ontvangt u de reservering in uw mail, en is deze direct beschikbaar in zowel uw account op de website als in de Treinreiswinkel App.

Hoeveel kosten deze Reserveringen?

Alle actuele info zie: Overzicht kosten reserveringen

Wanneer kan ik een reservering boeken?

Alle info zie: Wanneer kan ik mijn treinticket boeken?

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op Neem contact op