Hoe maak ik reserveringen voor treinen in Duitsland?

Tip: boek via de Treinreiswinkel App  
  • Boek alle reserveringen bij je treinpas direct in de Treinreiswinkel App
  • Lastminute boeken mogelijk
  • E-tickets met QR code direct beschikbaar in de app
  • Geen boekingskosten
  • Bekijk hieronder welke reserveringen mogelijk zijn 

Een reservering maken voor een trein in Duitsland gaat erg makkelijk. Het is niet verplicht, maar wel sterk aan te bevelen. Zeker tijdens o.a. de Krokusvakantie, de Zomervakantie en rond de Kerstdagen kunnen treinen in Duitsland erg druk zijn, en soms zelfs helemaal vol. 

U kunt een reservering maken voor:

  • ICE
  • Intercity (IC)
  • Eurocity (EC)

Voor regionale treinen en stedelijke treinen (S-Bahn) kunt u niet reserveren. 

Reservering bij het boeken van een ticket

Als u een los ticket boekt en u wilt een gereserveerde zitplek hebben dient u op de site het vinkje aan te zetten, rechts naast het treinnummer. Als u op "Plattegrond" drukt opent er een menu waarop u de hele trein als plattegrond ziet. U ziet daar alle stoelen die beschikbaar zijn, en stoelen die al reeds geboekt zijn. Op die manier kunt u zelf de stoel uitkiezen waarop u wilt zitten.

Let op: Boekt u een retourreis of een stedentrip? Dan dient u bij zowel de heenreis als de terugreis dit vinkje aan te zetten als u op beide reizen een gereserveerde zitplek wilt hebben. U zet dan dus 2 keer het vinkje aan! (1 keer de heenreis, 1 keer de terugreis). Wanneer u maar 1 keer een vinkje aanzet, heeft u maar één van de reizen gereserveerd!

In het voorbeeld kan u zien dat er een zitplek is gereserveerd op ICE 371 (1e afbeelding). In de 2e afbeelding ziet u het menu wanneer u op "Plattegrond" heeft gedrukt. U kan per wagon door de hele trein gaan. In het voorbeeld is stoel 72 in Wagon 5 gereserveerd. Op het ticket zal deze stoel ook genoteerd staan. De witte stoelen zijn nog beschikbaar om uit te kiezen. De grijze stoelen zijn al gereserveerd. 

Hoe boek is reserveringen via de internationale treinplanner?

1. Kies voor "Reserveringen" in de zoekbalk 

2. Kies uw route, in het voorbeeld Berlin Hbf - Frankfurt(Main)Hbf. 

3. Kies de gewenste tijd uit. Tussen de grote Duitse steden rijden meerdere ICE's. Soms kan u met 1 trein de reis maken, maar soms dient u ook over te stappen. Wanneer u moet overstappen tussen van de eerste ICE naar de tweede ICE kan u deze in 1 keer reserveren. Tip: Laat bij het reserveren de regionale treinen weg. Deze kunnen niet gereserveerd worden, maar kunnen wel de reserveringstool verstoren.

4. U kunt de reservering afrekenen in het winkelmandje. Na betaling ontvangt u de reservering in uw mail, en is deze direct beschikbaar in zowel uw account op de website als de Treinreiswinkel App.

Hoeveel kosten deze Reserveringen

Alle actuele info zie: Overzicht kosten reserveringen

Wanneer kan ik een reservering boeken?

Alle info zie: Wanneer kan ik mijn treinticket boeken?


Nog steeds hulp nodig? Neem contact op Neem contact op