Hoe maak ik reserveringen voor treinen in Oostenrijk?

Tip: boek via de Treinreiswinkel App  
  • Boek alle reserveringen bij je treinpas direct in de Treinreiswinkel App
  • Lastminute boeken mogelijk
  • E-tickets met QR code direct beschikbaar in de app
  • Geen boekingskosten
  • Bekijk hieronder welke reserveringen mogelijk zijn 

Een reservering maken voor een trein in Oostenrijk gaat erg makkelijk. Het is niet verplicht, maar wel sterk aan te bevelen. Zeker tijdens o.a. het Wintersportseizoen en de Zomervakantie kunnen treinen in Oostenrijk erg druk zijn, en soms zelfs helemaal vol.

U kan een reservering maken voor:

  • Intercity's (IC)
  • Eurocity's (EC)
  • Railjet (RJX) -> Oostenrijkse Hogesnelheidstrein
  • Nightjet (NJ)

Voor regionale treinen en Stadstreinen in Oostenrijk kunt u niet reserveren. Alle info over het reserveren van de Nightjet zie: ÖBB Nightjet reserveren met een Interrail pas

Reservering bij het boeken van een ticket

Als u een los ticket boekt en u wilt een gereserveerde zitplek hebben dient u op de site het vinkje aan te zetten, rechts naast het treinnummer. U kunt onder het vinkje een menu openen waar u de voorkeur van uw zitplek kan aangeven. Hier wordt bij het boeken rekening mee gehouden, waar mogelijk. In het voorbeeld is de optie "Open Rijtuig" geselecteerd, de standaard optie.

Let op: Boekt u een retourreis? Dan dient u bij zowel de heenreis als de terugreis dit vinkje aan te zetten als u op beide reizen een gereserveerde zitplek wilt hebben. U zet dan dus 2 keer het vinkje aan! (1 keer de heenreis, 1 keer de terugreis). Wanneer u maar 1 keer een vinkje aanzet, heeft u maar één van de reizen gereserveerd!

Hoe boek is reserveringen via de internationale treinplanner?

1. Kies voor "Reserveringen" in de zoekbalk 

2. Kies uw route, in het voorbeeld Wien Hbf - Salzburg Hbf

3. Kies de gewenste tijd uit. In Oostenrijk rijden er tussen de grote steden meerdere Railjets, Intercity's en Eurocity's.   Tip: Laat bij het reserveren de regionale treinen weg. Deze kunnen niet gereserveerd worden, maar kunnen wel de reserveringstool verstoren.

4. U kan de reservering afrekenen in het winkelmandje, op de zelfde manier als waarop u ook tickets kunt boeken. Na betaling ontvangt u de reservering in uw mail, en is deze direct beschikbaar in zowel uw account op de website als in de Treinreiswinkel App.

Hoeveel kosten deze Reserveringen

Alle actuele info zie: Overzicht kosten reserveringen

Wanneer kan ik een reservering boeken?

Alle info zie: Wanneer kan ik mijn treinticket boeken?

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op Neem contact op