Hoe boek ik treintickets bij de Treinreiswinkel?

Wat leuk dat u van plan bent om treintickets bij de Treinreiswinkel aan te schaffen! Hieronder hebben we stap voor stap uitgelegd hoe u gebruik maakt van onze reisplanner.

Stap 1: Het invullen van de reisplanner

De reisplanner ziet er als volgt uit:

Allereerst kun u aangeven of u opzoek bent naar tickets, passen of reserveringen. De planner staat automatisch ingesteld op tickets, maar u kunt selecteren door met uw muis op het rode vakje 'Tickets' te gaan staan en vervolgens te klikken op de gewenste vervoersbewijs. Dat ziet er ongeveer zo uit:

Als u opzoek bent naar tickets, kunt u vervolgens uw vertrekstation en aankomststation invoeren. Stel dat u van Leiden naar Berlijn wil reizen, dan voert u in het linker vakje 'Leiden' in en selecteert u het gewenste station in Leiden. Dat ziet er ongeveer zo uit:

Zodra u het vertrekstation heeft geselecteerd, voert u het aankomststation in. In dit voorbeeld, Berlijn. Ook hier selecteert u het gewenste station. De zoekbalk ziet er dan als volgt uit:

Nu u de route heeft ingevoerd is het tijd om in te voeren wanneer u wil gaan reizen! U begint met het invoeren van de vertrekdatum. In dit voorbeeld willen we heenreizen op 2 januari 2023 en terugreizen op 7 januari 2023.

Klik op de linker kalender voor het openen van de kalender voor de heenreis. Als de gewenste reismaand al zichtbaar is, kunt u in de kalender al een dag selecteren. Als de maand waarin u reist verder in de toekomst ligt, kunt u op het rechterpijltje klikken. Onderin de balk kunt u selecteren vanaf welk tijdstip u zou willen reizen. Dit ziet er zo uit:

Nu u de heenreisdatum heeft geselecteerd, kunt u dit ook voor de terugreis doen. Als u een enkele reis wenst te boeken, klikt u op de rechterkalender en selecteert u 'geen retour'.

Als u wel een terugreis wil boeken, selecteert u de terugreisdatum en gewenste vertrektijd zoals u dat ook voor de heenreis deed.

De reis heeft u nu ingevoerd. Nu is het tijd om aan te geven met hoeveel personen u wil reizen. U klikt op het poppetje naast de kalender om alle reizigers te zien. Als u alleen reist, kunt u personen verwijderen met het prullenbakje achter de (automatisch ingevoerde) tweede passagier). Een extra reiziger voegt u toe via de groene tekst onder de passagiers.

De leeftijden van de passagiers zijn automatisch ingesteld op volwassenen. U kunt deze categorie wijzigen door er op te klikken en de juiste leeftijdscategorie te selecteren in het dropdown menu dat verschijnt.

Als u alle gegevens heeft ingevoerd, ziet de zoekbalk er zo uit:

U kunt nu op de groene knop 'let's go' drukken.

Stap 2: Een route uitzoeken

Als alle gegevens correct zijn ingevoerd, geeft het systeem tijden en prijzen weer. Aan de rechterkant van het scherm, wordt de route van het goedkoopste ticket gepresenteerd. Als u een andere route wenst, kunt u deze selecteren in het linker overzicht. In dit voorbeeld willen we met slechts 1 overstap in 1e klas reizen, dus selecteren we die met vertrek 10:20:

De prijs in de groene button is in dit geval de prijs voor de heenreis voor twee personen. Deze prijs verandert in bovenstaand voorbeeld naar €219,80 zodra die route geselecteerd is.

De terugreisroute kunt u selecteren door op het tabje 'terugreis' te klikken. De route selecteert u zoals eerder uitgelegd. Zodra u ook de terugreis heeft geselecteerd, is de prijs in de groene button aan de rechterkant de totaalprijs van de retourreis voor twee personen.

Let op: controleer voordat u de boeking doorzet de voorwaarden van de tickets. Dit doet u door op 'voorwaarden' boven de groene knop met de prijs te klikken. Het is belangrijk dit goed door te lezen, omdat sommige tickets niet meer geannuleerd en/of gewijzigd kunnen worden. Houdt hier dus rekening mee!

Als de routes en ticketvoorwaarden in orde zijn, klikt u op de groene knop met de prijs.

Stap 3: Uw gegevens invoeren

Tickets zijn naamsgebonden. Het is daarom van belang dat u de gehele eerste voornaam (dus geen voorletter) en gehele achternaam invoert. Let op: Namen kunt u na aanschaf niet meer aanpassen!

Als u de namen heeft ingevoerd, dient u een account aan te maken. Dit is verplicht, omdat u uw tickets terug moet kunnen vinden via onze website. Het account kunt u ook gebruiken voor eventuele boekingen in de toekomst. Erg handig dus!

Als u bent ingelogd, wordt u doorgestuurd naar uw winkelmandje. Hier kunt u afrekenen.

Stap 4: Afrekenen

Betalen is mogelijk met iDeal, Mastercard of Visa. De betalingswijze selecteert u via het dropdown menu in de linkerkolom. Uw bank selecteert u daarna.

Voordat u kunt afrekenen, dient u akkoord te gaan met de voorwaarden. Hiervoor selecteert u het daarvoor bestemde vakje.

Zodra alle betaalgegevens in orde zijn, drukt u op de groene knop 'betalen' en rondt u de betaalstappen af via de website van uw bank.

Als de betaling succesvol is, worden de tickets binnen 5 minuten naar uw mailadres verstuurd. Tevens kunt u de tickets binnen 5 minuten downloaden vanuit uw Treinreiswinkel account.

Zorg ervoor dat u de tickets geprint meeneemt op reis. Alvast een fijne reis gewenst!

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op Neem contact op