Welke Swiss Travel Pass kan ik het best kiezen?

Zwitserland kent veel verschillende passen, dus het is logisch dat u zich afvraagt welke pas het best bij uw reis aansluit. Hieronder vindt u informatie over de mogelijkheden.

Algemene informatie

  • Een uur in een gewone Zwitserse trein kost ongeveer 30 CHF;
  • Kinderen tot 15 jaar reizen gratis;
  • Reizigers van 16 t/m 25 jaar krijgen een korting op hun pas (al doorberekend in de prijs op de website);
  • De Swiss Travel Pass en de Swiss Half Fare Card zijn geldig op alle treinen in Zwitserland, inclusief treinen van en naar de luchthavens;
  • Bergtreinen en treintickets voor toeristische ritten zoals de Glacier Express zitten bij de pas inbegrepen. De vier bekendste treinroutes van Zwitserland vereisen wel een reserveringstoeslag:
  • Overige (regionale) treinen binnen Zwitserland kunt u niet reserveren;
  • De treinpas is tevens een museumkaart waarmee u de meeste musea in Zwitserland gratis kunt bezoeken;
  • De Swiss Travel Pass geeft korting op sommige bergtreinen en (trein)excursies.

Ik wil slechts een of twee dag reizen door Zwitserland

Afhankelijk van de lengte van uw rit kunt u kiezen voor een ticket of een Swiss Saver Day Pass.
Tickets
Dit is waarschijnlijk het meest voordelig als u een (korte) enkele reis gaat maken. U kunt uw reis opzoeken in de reisplanner. Als een ticket goedkoper is dan een Swiss Saver Day Pass, zal deze automatisch tevoorschijn komen. Dit is vaak een Supersaver ticket. Dit is het goedkoopste ticket dat SBB aanbiedt. Let op: het ticket kan na aanschaf met geen mogelijkheid meer geannuleerd of gewijzigd worden.
Swiss Saver Day Pass
Indien u een retour of meerdere ritten op een dag gaat maken, is de Swiss Saver Day Pass waarschijnlijk de beste optie. Met deze pas kunt u ongelimiteerd door Zwitserland reizen op een dag. Indien deze pas de goedkoopste reismethode is voor uw reis, zal deze pas ook automatisch in de reisplanner verschijnen als u de reis los heeft opgezocht.
Twee Swiss Saver Day Passes is meestal nog altijd goedkoper dan een Swiss Travel Pass voor drie dagen, dus ook twee keer een Swiss Saver Day Pass kan een goede optie zijn.

Ik wil drie of meer dagen reizen door heel Zwitserland

Afhankelijk van de volgorde aan dagen waarop u wil reizen, kunt u kiezen voor een Aaneengesloten of een Flexibele Swiss Travel Pass.
Swiss Travel Pass aaneengesloten
Indien u een bepaald aantal dagen opeen wil reizen door heel Zwitserland, is de Swiss Travel Pass Consecutive de meest voordelige optie. Hiermee reist u dus een aantal dagen die elkaar opvolgen. 
Bijvoorbeeld: U bent van 1 tot en met 5 juli in Zwitserland. U heeft een driedaagse aaneengesloten pas aangeschaft. U reist daarmee op 1, 2 en 3 juli. Op 4 en 5 juli is de pas al opgebruikt, dus verblijft u deze dagen op dezelfde plaats.
Swiss Travel Pass flexibel
Indien u een bepaald aantal willekeurige dagen binnen een maand wil reizen, is de Swiss Travel Pass Flex de meest voordelige optie. Met deze pas kunt u op willekeurige dagen binnen 30 dagen reizen.
Bijvoorbeeld: U bent van 1 tot en met 5 juli in Zwitserland. U heeft een driedaagse flexibele pas aangeschaft. U reist daarmee op 1, 3 en 5 juli. De dagen volgen elkaar niet op en u heeft na elke reisdag een rustdag.
Swiss Half Fare Card
In tegenstelling tot de Swiss Travel Pass, geeft de Swiss Half Fare card ook een korting op bijna alle bergbanen in Zwitserland. Indien u van plan bent om veel Bergbanen af te leggen en/of u slechts korte afstanden gaat afleggen, kan dit een goede optie zijn. Met de Swiss Half Fare Card koopt u vervolgens tickets binnen Zwitserland met 50% korting.

Ik wil drie of meer dagen reizen door slechts een deel van Zwitserland

Zwitserland kent ook een aantal regionale passen. Als u reist in een geselecteerd gebied van Zwitserland, is dit waarschijnlijk de meest voordelige optie. De volgende passen zijn hiervoor beschikbaar:

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op Neem contact op