Mag mijn huisdier mee op de trein?

Momenteel kunnen we helaas geen tickets voor huisdieren aanbieden. Sommige huisdieren mogen zonder ticket mee. Hieronder vindt u de regels omtrent het meenemen van huisdieren op de trein:

Deutsche Bahn (Duitsland)
Huisdieren mogen mee aan boord, maar zijn niet welkom in de bistro. Huisdieren die in een kooi of mand passen en blindengeleidenhonden mogen gratis mee. Wel hebben blindengeleidenhonden een speciaal ticket nodig. Overige honden mogen tegen betaling mee zolang deze gemuilkorfd zijn. 

Eurostar (Verenigd Koninkrijk en Frankrijk)
Huisdieren (inclusief hulphonden) zijn helaas niet welkom op de Eurostar. De enige uitzondering hierop zijn blindengeleidenhonden. 

Italo (Italië)
Huisdieren onder de 10 kg mogen gratis mee als ze in een mand of kooi zitten. Huisdieren die zwaarder zijn of niet in een mand of kooi passen mogen, mits aangelijnd en gemuilkorfd, mee tegen bijbetaling. De bijbehorende service kunt u ter plaatse boeken en betalen.

Nachttrein ÖBB (Oostenrijk / Zwitserland)
Honden mogen uitsluitend mee als u een privé compartiment heeft geboekt voor de nachttrein. Bij het in en uitstappen moet de hond gemuilkorfd en aangelijnd zijn. In de trein kunt u bij de treinmanager een hondenticket kopen.

NS (Nederland)
Op binnenlandse treinen mag de hond mee met een honden-dagticket (€3,30). Op de IC naar Brussel mogen kleine huisdieren gratis mee in een mand, tas of kooi met een maximale afmeting van 30x30x55 cm. Huisdieren die groter zijn dan dat mogen mee tegen €6,- kosten. Een muilkorf is aangeraden. 

Blindengeleidenhonden reizen in zowel binnen- als buitenland gratis. Hiervoor is wel een begeleiderticket (gratis) nodig.

SBB (Zwitserland)
Voor honden van elke grootte betaalt u altijd de helft van de prijs voor 2e klas ticket of maximaal 25 CHF voor een dagpas ter plaatse op het station. Dieren die kunnen meereizen in een mand, kooi of tas ter grootte van maximaal 30 cm (l x b x h) mogen wel gratis mee. Dieren moeten op een stoel zitten zodat de doorgang niet geblokkeerd wordt. 

TGV (Frankrijk)
Kleine huisdieren mogen mee zolang deze geen hinder veroorzaken voor medepassagiers. Deze moeten worden vervoerd in een doos of mand met een maximale afmeting van 0,55 x 0,30 x 0,30m. Tickets kunt u aanschaffen op stations in Frankrijk voor €6,90.

Als uw huisdier niet in een doos of mand past, dient deze gemuilkorfd te zijn. Ook hiervoor kunt u een ticket aanschaffen ter plaatse op het station.

Trenitalia (Italië)
Huisdieren die in een mand of kooi van maximaal 70 x 30 x 50cm passen, mogen gratis mee in de trein. Grotere huisdieren mogen mee indien ze aangelijnd en gemuilkorfd zijn. 

Nog steeds hulp nodig? Neem contact op Neem contact op